dilluns, 6 de gener del 2014

6 de gener de 1939

Les tropes republicanes que encara defensaven aquest vèrtex entre l'Ebre i el Segre fugen per evitar quedar envoltades pel nord i el sud. Aquestes tropes republicanes eren veterans de la lluita en l'Ebre l'estiu anterior.

Les tropes franquistes  creuen definitivament l'Ebre i fixen un cap de pont en la localitat d'Ascó. Des d'ací llancen els atacs.

Vicente Rojo
Vicente Rojo. Wikipedia
El comandament republicà a Catalunya, dirigit pel general Vicente Rojo, va formar llavors successives línies de defensa amb les tropes encara en condicions de lluitar (línies anomenades L-1, L-2, L-3, i L-4). Tot i així aquestes línies estaven poc guarnides i els seus defensors van ser voltats o depassats per les tropes franquistes en pocs dies.

I és que la inferioritat numèrica del bàndol republicà era greu, però també la seva inferioritat logística. Després de la sagnia de la Batalla de l'Ebre, la URSS semblava convençuda de la derrota final de la República i no havia reposat l'armament perdut. per la seva part, el bàndol nacional continuava rebent material de tota mena des d'Alemanya i Itàlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada